Over ons project

 

Goede plannen beginnen vaak met een heel eenvoudig idee. Zo werd Paint the Planet geboren op 26 juni 2010, in een hostel in Schotland. Daar zagen we een bordje met de tekst: 'Clean here and stay for free.' Dat klonk leuk, maar Inge dacht al snel: 'Als ik een tegenprestatie lever in ruil voor een gratis overnachting, kan ik dan niet iets bedenken dat leuker en meer inspirerend en blijvend is dan een schoon toilet?'

Dit was het moment waarop het spreekwoordelijke kwartje viel: Inge gaat tekenen en schilderen! En mensen vinden dat zó leuk, dat we gratis mogen blijven slapen!

Nou ja, dat hoopten we dus.

 

We bouwden een website, bedachten spelregels en een taakverdeling, deden een fotosessie met een set verfpotten en de 'camperette' (onze zelf omgebouwde Kangoo, die deel uitmaakt van ons logo) en schreven de eerste potentiele deelnemers aan: Nederlanders met een pension in Beieren. En het werkte! Zo gingen we dus eind september 2010 voor het eerst met onze werken op pad, en het werd een groot succes. Meer over deze eerste avonturen is te lezen onder 'Travels'.